Klubbens Historia

Välkommen till lokala Schäferhundklubben, Sk Lövsättra, vem du än är!
Det här är klubben med anor och hundsport med Schäfer
Schäferhundklubben har medlemmar av alla möjliga slag, med alla tänkbara sorters schäfrar
och med helt individuella målsättningar både med sitt hundägande och med sitt medlemskap
i Sk Lövsättra – en mångfald som vi uppskattar och värnar om!
Därför hoppas vi att du känner dig varmt välkommen oavsett vem du är och vad du har för typ
av schäferhund i ditt koppel. Vill du vara med, vill vi ha dig med

Historia

SK Lövsättra har funnits sedan 95 och grundad på initiativ av Bo Nyman, kennel Triumph.

Klubben har under åren alltid varit en av de största schäferklubbarna i landet till medlemsantalet. Klubben startades på Brukshundklubben DanderydTäbys klubbområde, där man samsades under ett par år med brukshundklubben som låg i Lövsättra (därav namnet). Idag är det gamla torpet Åsbygget en idyll med träningsplan med elbelysning och en specialbyggd cafeteria nere vid planen en dröm för klubbens medlemmar och alla de som hälsar på vid kurser, tävlingar och prov.

Klubben har under ledning av Bo Nyman introducerat hundsportgrenen IPO i Sverige. I mitten av 90-talet var BHP/IPO relativt nytt i Sverige och det diskuterades ganska livligt om den sk softstocken bland de som inte var insatta. Redan under DTBK-eran arrangerade Lövsättra utställning, BHP/IPO/BSL prov och kanske några av de första UHPproven i landet.
För att få insyn i IPO:ts C-arbete fick klubben besök av Jordbruksverket och djurrättsorganisationer, som var särskilt intresserade av belastningsarbetet som figuranten bedriver med stock. Vid besöken visade man att IPO är en djurvänlig sport!
Vid träningarna på lördagsförmiddagarna och de BHP/IPO kurser som bland annat danska instruktörer kom upp och höll, så manade Bosse Nyman alltid alla att träna och uppföra oss korrekt och vara goda ambassadörer för schäfer och hundsport.
 

”När Nordiska Mästerskapen i bruks och IPO 2015 avgjordes i Stockholm och med Vallentuna IP som huvudarena, var några Lövsättramedlemmar ansvariga för just IPO- delen på uppdrag av SBK:s Stock- holmsdistrikt. Här var Stefan Benson Dahlgren och Marja Holm ovärderliga med sin erfarenhet och kontakter.”

Idag har vi över 80 medlemmar på en Schäferhundklubb där vi arrangerar officiella utställningar, IPO-prov och avelskorningar samtidigt som vi bedriver träningsverksamhet inom flera hundsportgrenar!
Schäferhundklubben SK Lövsättra är en mycket aktiv klubb med en bred verksamhet. Givetvis med många engagerade medlemmar som inte bara lägger ner mycket av sin fritid på att träna och tävla sina egna hundar. Utan också många engagerade, ideella krafter som arrangerar alla dessa tävlingar, prov, tester och kurser för att andra ska få chansen att hålla på med sin hobby. Sedan ska vi ju inte heller glömma alla som kanske inte står överst på prispallen, men sliter med stuga och mark, styrelse– och kommittéarbeten som t ex servering.
 
Vi hälsar er välkommen till klubben med anor och hundsport med schäfer.